Aşk-ı Memnu Fan Sitesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Aşk-ı Memnu Fan Sitesi

♥ Beren Saat [Aşkı Arayan Bir Aşk Hikayesi] Kıvanç Tatlıtuğ ♥

Aşk-ı Memnu Fan SitesiHoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz:Perş. Ocak 01, 1970

2 posters

Nebahat Çehre (Firdevs Hanım)

GüLNuRBuRaK
    GüLNuRBuRaK
    Yeni Üye
    Yeni Üye

ZodyakAkrep Horoz

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 32
    Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 08/06/09
    Yaş Yaş : 30
    Doğum tarihi Doğum tarihi : 22/11/93
    Nerden Nerden : Kırklareli
    İş/Hobiler İş/Hobiler : Forumlarla ilgilenmek
    Lakap Lakap : Melek

Konu İkonu Nebahat Çehre (Firdevs Hanım)

Mesaj tarafından GüLNuRBuRaK Perş. Haz. 11, 2009 7:14 pm

Nebahat Çehre (Firdevs Hanım) 6794290
    Nebahat Çehre
    Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Git ve: kullan, ara
    Nebahat Çehre (d. 15 Mart 1944 - Samsun) Sinema ve dizi oyuncusu, ses sanatçısı, manken, fotomodel.

15 yaşındayken "Türkiye güzeli" seçildi. Fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1962'de sinemada ilk rolünü oynayarak profesyonelliğe adım atan Çehre, kısa sürede bir çok film çevirdi. 1964'te Yılmaz Güney'le tanışarak bir filmde rol aldı ve 1966'da Güney'le evlendi. Bir süre sinemayı bıraktı. Yılmaz Güney'den boşanınca tekrar kamera önüne çıktı. Kendi deyimiyle "'çoğu ayağı yere basmayan" filmlerde oynadı. Seks filmleri furyasında sahneye çıkarak şarkıcılık yaptı. İkinci evliliğinde sahne hayatına yine ara verdi. Boşandıktan sonra bu kez tv dizilerinde rol aldı.

Filmografisi [değiştir]Aşk-ı Memnu (dizi, 2008) - 2008
    Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 2006
    Candan Öte - 2006
    Yadigar - 2004
    Haziran Gecesi- 2004
    Zalim - 2003
    Gülüm - 2002
    Kardelen - 2002
    Yeni Hayat - 2001
    Yedikuleli Mihriban - 1992
    Yaşamak - 1988
    Kimlik - 1988
    Eski Sevdalar Gibi - 1987
    Güneşteki Leke - 1986
    Kahreden Gençlik - 1985
    Yarış - 1975
    Beş Tavuk Bir Horoz - 1974
    Aynı Yolun Yolcusu - 1972
    Alçaklar Cehenneme Gider - 1972
    Kan Dökmez Remzi - 1972
    Elmacı Kadın - 1971
    İntikam Kartalları - 1971
    Sürgünden Geliyorum - 1971
    Kaderin Pençesinde - 1970
    Ana Gibi Yar Olmaz - 1970
    Ecelin Gölgesinde - 1970
    Günahsız Katiller - 1970
    Müthiş Türk - 1970
    Yaşamak İçin Öldüreceksin - 1970
    Adsız Cengaver - 1970
    Fatoş Talihsiz Yavru - 1970
    Bir Çirkin Adam - 1969
    Namus Fedaisi - 1969
    Nisan Yağmuru - 1969
    Ölüm Şart Oldu - 1969
    Ringo Vadiler Kaplanı - 1969
    Yılan Soyu - 1969
    Çılgınlar Cehennemi - 1969
    Namluda Üç Kurşun - 1969
    Demir Pençe Casuslar Savaşı - 1969
    Dikenli Hayat - 1969
    Kirli Yüzlü Melek - 1969
    Sürgünler - 1969
    Talihsiz Gelin - 1969
    Yayla Kızı Gül Ayşe - 1969
    Zorro Dişi Fantoma'ya Karşı - 1969
    Zorro'nun Kara Kamçısı - 1969
    Zorro Kamçılı Süvari - 1969
    Zorro'nun İntikamı - 1969
    Demir Pençe - 1969
    Seyyit Han - 1968
    Toprağın Gelini - 1968
    Beyoğlu Canavarı - 1968
    Dev Adam - 1964
    Kızıl Maske (2) - 1968
    Aşkların En Güzeli - 1968
    Malkoçoğlu Kara Korsan - 1968
    Parmaksız Salih - 1968
    Korkusuz Yabancı - 1968
    Hacı Murat Geliyor - 1968
    Pire Nuri - 1968
    Çirkin Kral Affetmez - 1967
    Eşkiya Celladı - 1967
    Balatlı Arif - 1967
    Felaket Kuşu - 1967
    Yedi Dağın Aslanı - 1966
    At Avrat Silah - 1966
    Kibar Haydut - 1966
    Eşrefpaşalı - 1966
    Dövüşmek Şart Oldu - 1966
    Büyük İntikam - 1966
    İntikam Fırtınası - 1966
    Yalnız Adam (Kibar Haydut) - 1966
    Aslanların Dönüşü - 1966
    Kırık Hayatlar - 1965
    Dokuz Canlı Adam - 1965
    İçimizdeki Boşluk - 1965
    Pişkin Delikanlı - 1965
    Silahların Sesi - 1965
    Melek Yüzlü Caniler - 1965
    Kardeş Belası - 1965
    Şoförün Kızı - 1965
    Silaha Yeminliydim - 1965
    Dağların Oğlu - 1965
    Dağ Başını Duman Almış - 1964
    Lekeli Aşk - 1964
    Kamalı Zeybek - 1964
    Affetmeyen Kadın - 1964
    Kral Arkadaşım - 1964
    Çöpçatanlar Kampı - 1964
    Güzeller Kumsalı - 1964
    İki Sene Mektep Tatili - 1964
    Avanta Kemal - 1964
    Bize de mi Numara - 1963
    Barut Fıçısı - 1963
    Çiçeksiz Bahçe - 1963
    İki Vatanlı Kadın - 1963
    Sevimli Serseri - 1962
    Esir Kuş - 1962
    Kanun Kanundur - 1962
    Acı Hayat - 1962
    Aşk Bekliyor - 1962
    Gümüş Gerdanlık - 1962
    Meçhule Gidenler - 1962
    Memnu Meyva - 1962
    Yaban Gülüm - 1961
    GüLNuRBuRaK
    GüLNuRBuRaK
    Yeni Üye
    Yeni Üye

ZodyakAkrep Horoz

Konu İkonu Geri: Nebahat Çehre (Firdevs Hanım)

Mesaj tarafından GüLNuRBuRaK Perş. Haz. 11, 2009 7:15 pm

Nebahat Çehre, sağlık, güzellik ve şıklığa dair tüm sırlarını Seninle dergisine anlattı.

"Aşk-ı Memnu" dizisindeki Firdevs karakteriyle önceki projelerinde olduğu gibi yine tüm dikkatleri üzerine çeken Nebahat Çehre, sağlık, güzellik ve şıklığa dair tüm sırlarını Seninle dergisine anlattı.

"Aşk-ı Memnu"yu ve Firdevs’i değil de önce biraz eskileri konuşalım. Türkiye güzeli seçilmeden önce bir tekstil firmasında çalışıyordunuz, değil mi? - Evet. O firmanın prova mankeniydim. Bu çok kısa sürdü, en fazla bir sene kadar. Arkadaşım müsabakaya katılıyordu. Ben de yanındaydım, bana da katılmam için ısrar ettiler. Kraliçe seçildim ama keyfini pek çıkaramadım. Çünkü 15 yaşındaydım. Doğrusunu isterseniz, kendimi güzel de bulmuyordum. Ölçülerim iyiydi de yüz hatlarım gelişmemişti. Ondan sonra da Londra’daki Dünya Güzellik Yarışması’na gittim.

"Aşk-ı Memnu" dizisindeki Firdevs karakteriyle önceki projelerinde olduğu gibi yine tüm dikkatleri üzerine çeken Nebahat Çehre, sağlık, güzellik ve şıklığa dair tüm sırlarını Seninle dergisine anlattı.

"Aşk-ı Memnu"yu ve Firdevs’i değil de önce biraz eskileri konuşalım. Türkiye güzeli seçilmeden önce bir tekstil firmasında çalışıyordunuz, değil mi? - Evet. O firmanın prova mankeniydim. Bu çok kısa sürdü, en fazla bir sene kadar. Arkadaşım müsabakaya katılıyordu. Ben de yanındaydım, bana da katılmam için ısrar ettiler. Kraliçe seçildim ama keyfini pek çıkaramadım. Çünkü 15 yaşındaydım. Doğrusunu isterseniz, kendimi güzel de bulmuyordum. Ölçülerim iyiydi de yüz hatlarım gelişmemişti. Ondan sonra da Londra’daki Dünya Güzellik Yarışması’na gittim.

Yarışma dönüşü ne yaptınız?

- Taksim’de bir mimarın yanında çalışmaya başladım. Sonra dostlarımızdan bir menajer beni Ümit Utku’ya götürdü. Leyla Sayar’la Göksel Arsoy’un başrollerini paylaştığı "Yaban Gülü"nde oynamaya başladım. Ne var ki bu ilk filmimi yarım bıraktım.

Neden?- Rolümü sevmedim. Çok zengin bir ailenin şımarık kızını oynuyordum. Eskiden Türk sinemasında basma entarili, saçını ören, ağlayan fakir kız rolleri başrol olurdu ve oynayan kadın da parsayı götürürdü. Bana da zengin ve şımarık kız rolü düştü. Bir iki gün çekimlere gittim, sonra baktım içim daralıyor, vazgeçtim.

Sonra ne oldu?- Sonra Türker İnanoğlu’nun "Kanundur Kanun" adlı filminde avukatı oynadım. Bu rolü sevince sinemada kaldım. O dönemlerde Haute couture vardı. Hazır giyim yoktu, 5-6 defa provayla dikilen ağır kıyafetlerdi tercih edilenler. O dönemde mankenlik de yaptım, çok iyi para kazanıyordum.

Bir süre sinemadan uzaklaştınız, neden?- Epey bir süre ayrı kaldım, 15 seneden fazla... Zaten o ara sinemada seks furyası başlamıştı. n Yıllar geçtiği halde güzelliğinizden hiçbir şey kaybetmiyorsunuz. Bunun sırrı nedir?- Öncelikle genlerle ilgili tabii... Benim annem de çok geç yaşlandı. Fakat yaşadığın yaşı kabul etmek çok önemli. Tabii ki 18-20 yaşında olmayı isterim. Ama bunun dönüşü yok ki. Ayrıca artık orta yaş sınırı iyice ilerledi. Şimdi 60’ın üzerine bile orta yaş diyorlar. Kendimi güzel, hoş, akıllı, başarılı buluyorum. Kendimi güzelleştirmesini biliyorum.

Nasıl oluyor bu? Sırrınızı söyleyin, herkes öğrensin...- Bu çok başka bir şey. Her
    şeyi kendime yakıştırmasını bilen birisiyim. Pazardan bir elbise alsam bile onu güzel taşırım. Ayrıca yüzüm için pahalı kremler falan almam. Çünkü bizim ailenin cildi çok güzeldir. Onlar hep ucuz kremler kullanmışlardır.

Estetik var mı?- Çene tarafımda ufak bir sarkma oldu, onu aldırttım. Çok kilo almamaya çalışıyorum. Bu önemli bir nokta. Ayrıca en önemlisi, stresten uzak kalmak. Her şeyi kafaya takmamak gerekiyor. Gülen kadın yaşlanmaz. Hayata güzel bakarsanız, aynalarda da güzel görünürsünüz.

Kazandığınızın büyük bir kısmı giyime gidiyor olmalı.- Maalesef gidiyor. Çünkü giyim konusunda sponsor bulamıyorum. Cebimden harcıyorum. Yapımcılara "Varoşlarda geçen bir dizi çekelim, bir fakir kadını oynayayım" diyorum. "Senin o halin bitti artık. O roller eskidendi" diyorlar. Bir sonraki gün giyeceğim kıyafetleri geceden seçiyorum, aksesuvarları ayarlıyorum. Makyajımı da kendim yapıyorum. Çok yoruluyorum.

Gelelim "Aşk-ı Memnu"ya... Firdevs olarak sergilediğiniz başarılı performans alkışı hak ediyor... - Doğrusunu isterseniz, beni yakından tanıyan dostlarım Firdevs karakterinde izleyince çok şaşırıyorlar. Benim karakterimin çok dışında bir rol bu. Zayıf ve naif bir kadınım ben. Firdevs ise inanılmaz uçlarda yaşayan, iddialı, kızlarıyla çatışma halinde olan bir kadın. Eskiden gerçekle rol karıştırılır, kötü kadına ve adama sinemalarda beddualar edilirdi. Şimdi artık oyunculuğun sanat olduğu biliniyor. Oyuncuysan, her karakteri canlandırabilmelisin.

Churchill, dünya güzelini bırakıp benimle dans etti

Yaşınız küçük olduğundan, güzellik yarışması için yurtdışına çıkmakta epey zorluk yaşamışsınız, öyle mi?- Evet, o yüzden önce yurtdışına çıkış izni vermediler. Babam, uzaktan akrabası olan vali muavini Fikret Aslan’a gitti. Valinin özel izniyle çıkabildim. Londra’da güzel anılarım oldu. Mesela yarışmadan sonra düzenlenen balo, dönemin başbakanı Churchill’in dünya güzeli ile dans etmesiyle açılırmış. Ama o yıl Churchill dünya güzelini değil de beni dansa kaldırdı. Zannederim Atatürk’e olan hayranlığından dolayı beni tercih etti. Çok heyecanlandım.
    !Berenist!
    !Berenist!
    Administrator_Kurucu
    Administrator_Kurucu

ZodyakKoç Maymun

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2321
    Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/03/09
    Yaş Yaş : 32
    Doğum tarihi Doğum tarihi : 10/04/92
    Nerden Nerden : Mersin
    İş/Hobiler İş/Hobiler : Öğrenci
    Lakap Lakap : Hilary
    Hangi Dizi Karekteri Hangi Dizi Karekteri : Nebahat Çehre (Firdevs Hanım) Bihteruserbar

Mesaj tarafından !Berenist! Perş. Haz. 11, 2009 10:38 pm

Uff bu nedir böyle filimografisine hayran kaldım kadının Very Happy
    Ne kadar çok flimde oynamış elephant valla ..
    Konuyu Sabitliyorum Cool
    GüLNuRBuRaK
    GüLNuRBuRaK
    Yeni Üye
    Yeni Üye

ZodyakAkrep Horoz

Mesaj tarafından GüLNuRBuRaK Cuma Haz. 12, 2009 12:07 pm

bencede yani bu ne
    ama çok güzel kadın
    kaç yaşında ama fiziğiyle olsun asaletiyle olsun 1 numara
    çok bakımlı ve güzel

Forum Saati Cuma Kas. 01, 2024 1:54 am